Известие

Collapse
No announcement yet.

Шум в таблото на 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Шум в таблото на 156

Здравейте колеги,първо искам да се похваля от вчера съм собственик на 156 1.8TS 97г(Нов внос БомиАуто).Колата е просто слънце,не издава каквито и да е звуци от към ходова част или пък двигател.Та по въпроса ми,сутринта излязох и запалих Алфичката без проблем,но в последствие чух странно бръмчене от към таблото.Колата загря и шумът изчезна.Някой има ли представа какво може да е това чудо и по скоро опасно ли е?Поздрави на всички колеги и благодаря на отзовалите се
    Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark
    Alfa Romeo 145 1.3Boxer 90hp EX

Колега, таблoто на алфите като са студени са най-голямата мистерия на света.. Опиши какъв точно е звука? Като дрънчене на стотинка или ?
    Last edited by ReLeFNIQ; d.m.y г., 21:09.
    AR 156 2.4 JTD 98' RED ~200 bhp - EX
    Seat Toledo 1L 1,9 TDI EX
    AUDI A4 Avant B5 1,9 TDI ~150 H.P Quattro

Comment

Първоначално публикувано от slavips Покажи съобщение
      Здравейте колеги,първо искам да се похваля от вчера съм собственик на 156 1.8TS 97г(Нов внос БомиАуто).Колата е просто слънце,не издава каквито и да е звуци от към ходова част или пък двигател.Та по въпроса ми,сутринта излязох и запалих Алфичката без проблем,но в последствие чух странно бръмчене от към таблото.Колата загря и шумът изчезна.Някой има ли представа какво може да е това чудо и по скоро опасно ли е?Поздрави на всички колеги и благодаря на отзовалите се
      Честито, черната ми 156 е от Боми, ако си швейц внос, може да се каже че си късметлия......заврави го тоя шум, трудно ще го махнеш ако не е от нещо външно, други шумове е важно да нямаш......успех......
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

....странно бръмчене от към таблото.Колата загря и шумът изчезна...
        Честито за придобивката. Със здраве и безаварийно да си я караш.
        Както го описваш е моторчето под централната конзола. В топло време няма проблем, но зимата е така
        Ето ти подобна тема (с търсачката излизат и други), за да добиеш представа за какво става въпрос. Не е болка за умиране, но ако те дразни, сваляш, чистиш, смазваш и после 'сичко шес'
        Начинът да се добереш до въпросното чудо е описан тук
        Attached Files
        156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
        Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

А бе италянка ми е колицата,но съм доста изненадан от това колко е запазена с две думи колата е като гумена

---------- Post added at 19:57 ---------- Previous post was at 19:51 ----------

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
          Както го описваш е моторчето под централната конзола. В топло време няма проблем, но зимата е така
          Ето ти подобна тема (с търсачката излизат и други), за да добиеш представа за какво става въпрос. Не е болка за умиране, но ако те дразни, сваляш, чистиш, смазваш и после 'сичко шес'
          Мерси за информацията,но щом така стоят нещата и не е опасно за колата не мисля да пипам таблото.Още повече се уплаших от снимките които видях Мерси за пожеланията

Comment

...Още повече се уплаших от снимките които видях...
            Не е толкова страшно, особено след първия път. После свикваш и цялата манипулация ще я извършваш за 30-тина минутки
            156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
            Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Нека това да и е косура на колата

Comment

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
                Точно туй е вярвай.
                ALFA ROMEO 159 2,4 JTD 210 PSsigpic

Comment

И аз залагам за тая проклетия. Отваряй смело, имаш десетина болчета да отвиеш, но щом шума изчезне кефа става още по-голям. Питай патило дет се вика, това беше първия ремонт който направих по моята кола, 2-3 капки масълце на точното място ти трябват само.
                  Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                  Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                  Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Честито и от мен ! Със здраве да си я караш !

А на шума не му обръщай внимание.Сега е доста хладничко за подобни интервенции по таблото,а като се стопли няма да го има.

Радвай се на колата си и дано няма други наистина сериозни шумове.
                    Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
                    Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Имам същия проблем! Полудявам ... прави го докато е студена и като загрее се маха. Един жужащ такъв звук от таблото. Прави го на 1-2 градуса и надолу.
                      Victor Ivanov A+ - 2009 Karting Champion of Bulgaria.
                      Aprilia Sportcity 200 & Alfa 156 2.0 Twin Spark Distinctive

Comment

Working...
                      X